Yoğurt çok uzun senelerdir,ülkemizde yoğun olarak tüketilen bir üründür.Yemek kültürümüzün temel taşlarndan olan ve sofralarımızdan eksik olmayan bu lezzet ,1970 senesinde New England'da , HP Hood tarafından yumuşak bir tatlı olarak Frogurt ismi ile tanıtıldı. 1978 yılında"Foodmeister" olarak bilinen markayı Jerry Lavely, bir gıda sanayi yenilikçisi piyasaya sundu.Ardından ilk ambalajlı dondurulmuş yoğurt adı verilen Humphreez Yogart aynı zamanda, "Danny" adı verilen başka bir paket dondurulmuş yoğurt giriş yaptı.Çıkış noktası ise bu şekilde tüketilecek olan bir dondurmanın sağlıklı bir alternatif olmasıydı.Ancak bazı tüketiciler muhtemelen mayhoş tadı hakkında şikayet edince, üreticileri daha fazla şeker içeren tarifleri üretmeye başladılar ve Dondurulmuş yoğurdun